lijntje met ster logo Peelkalkoen

Recept kalkoenragout van restjes kerstkalkoen

800 gram kalkoen filet en/of kalkoendij (al gaar)
400 gram champignons
2 uien
2 teentjes knoflook
200 gram mager rookspekreepjes
1 theelepel gedroogde dragon
1 theelepel tijm
Kippenbouillon of gevogeltefond

Droge witte wijn
250 gram creme fraiche
Allesbinder
Peper en zout
Citroensap
3 eetlepels fijngehakte dille, bieslook of peterselie
Olie/boter

800 gram kalkoen filet en/of kalkoendij (al gaar)
400 gram champignons
2 uien
2 teentjes knoflook
200 gram mager rookspekreepjes
1 theelepel gedroogde dragon
1 theelepel tijm
Kippenbouillon of gevogeltefond
Droge witte wijn
250 gram creme fraiche
Allesbinder
Peper en zout
Citroensap
3 eetlepels fijngehakte dille, bieslook of peterselie
Olie/boter

Iconen5

Stap 1

Snijd de kalkoenfilet/dij in stukjes. Snijd de champignons in stukjes, laat de kleintjes heel. Snipper de ui en de knoflook.

Iconen3

Stap 2

Verhit de olie (en de boter) en bak de spekblokjes kort uit. Voeg de champignons toe en laat ze circa 5 minuten bakken. Voeg de ui
toe en laat ze glazig fruiten. Laat de knoflook, de dragon en de tijm kort meefruiten. Blus af met de bouillon of de fond en met de wijn en doe het vlees in de pan. Laat met het deksel op de pan circa 15 minuten stoven (niet koken!). Breng de ragout tegen de kook en roer er de creme fraiche door. Bind de saus met allesbinder. Breng op smaak met zout en peper en een scheutje citroensap. Bestrooi voor het serveren met de groene kruiden.

Iconen4

Stap 3

Serveer met rijst en bijv. broccoli of in een pasteitje.