lijntje met ster logo Peelkalkoen

Voordat u aan de slag gaat

Er wordt een superhandig en eenvoudig recept meegeleverd met onze Peelkalkoen. Op die manier is de bereiding een peulenschil en wordt iedereen een keukenprins(es)! Daarnaast legt niemand minder dan topchef Gordon Ramsey u in onderstaande video haarfijn uit hoe u uw ovenklare kalkoen omtovert naar een sterrengerecht.

Voor het zover is raden we u aan enkele stappen te doorlopen, zodat de bereiding uiteindelijk vlekkeloos verloopt en u een overheerlijke kalkoen op tafel zet.

Doorloop onderstaande stappen

Stap 1

De kalkoenen zijn ongeveer 36 centimeter lang, 22 centimeter breed en 17 centimeter hoog. Kijk even of dit in uw oven gaat passen!

Stap 2

Ga alleen over tot bestelling van de kalkoen wanneer uw oven groot genoeg is.

Stap 3

Kies na het bestellen een geschikt lever- of afhaalmoment. Via verzending op 21 december (gegarandeerd binnen op 22 december voor 17.00 uur) en afhalen op 22 december tussen 13.00 en 15.00 uur op de boerderij van Twan, Paardenkopweg 9 in Ysselsteyn.

Stap 4

Zorg ervoor dat de kalkoen afgeleverd kan worden op het gekozen moment.

Stap 5

Laat de (bevroren) kalkoen 48 uur ontdooien in de koelkast

Stap 6

Geen zin om 48 uur te wachten? Ontdooien kan eventueel sneller. Leg hiervoor de kalkoen in een bak met koud water. Laat de vacuümverpakking om de kalkoen zitten.

Of bestel een dagverse kalkoen en haal deze bij ons op.

Stap 7

Bereiden maar! Volg de aanwijzingen op het meegeleverde recept, of ga aan de slag met één van de vele andere eenvoudig te vinden bereidingswijzes en zet de kalkoen in de voorverwarmde oven.

Stap 8

Klaar? Smullen maar! Eet smakelijk!

Doorloop onderstaande stappen

Stap 1

De kalkoenen zijn ongeveer 36 centimeter lang, 22 centimeter breed en 17 centimeter hoog. Kijk even of dit in uw oven gaat passen!

Stap 2

Ga alleen over tot bestelling van de kalkoen wanneer uw oven groot genoeg is.

Stap 3

Kies na het bestellen een geschikt lever- of afhaalmoment. Via bezorging op 20 of 21 december en afhalen op 23 december tussen 10.00 en 12.00 uur op de boerderij van Twan, Paardenkopweg 9 in Ysselsteyn.

Stap 4

Zorg ervoor dat de kalkoen afgeleverd kan worden op het gekozen moment.

Stap 5

Laat de kalkoen 48 uur ontdooien in de koelkast

Stap 6

Geen zin om 48 uur te wachten? Ontdooien kan eventueel sneller. Leg hiervoor de kalkoen in een bak met koud water. Laat de vacuümverpakking om de kalkoen zitten.

Of bestel een dagverse kalkoen en haal deze bij ons op

Stap 7

Bereiden maar! Volg de aanwijzingen op het meegeleverde recept, of ga aan de slag met één van de vele andere eenvoudig te vinden bereidingswijzes en zet de kalkoen in de voorverwarmde oven.

Stap 8

Klaar? Smullen maar! Eet smakelijk!

Foto Twan Jenniskens in de kalkoenstal, Peelkalkoen, liefde voor de dieren

Productinformatie

De Peelkalkoen is van het ras Caringa Cartier Bronze. We gebruiken geen e-nummers, suikers, bindmiddelen of andere toevoegingen die niets met vlees te maken hebben. De Peelkalkoen is 100% gluten-, lactose en notenvrij. Puur vlees, zoals vlees bedoelt is: dat is de Peelkalkoen.