lijntje met ster logo Peelkalkoen

Recept Peelkalkoen De Beejekurf

Peelkalkoen ±4,5 kg
peper en zout
500 gram roomboter
3 teentjes knoflook
1 stuk verse gember
half bosje verse salie
5 takjes verse thijm
1 eetlepel honing

2 stuks sinaasappel
kerriepoeder
500 gram charlotte aardappelen
1 stuk flespompoen
2 stuks rode ui
half stuk bloemkool
kwart stuk knolselderij
250 gram champignons

Peelkalkoen ±4,5 kg
peper en zout
500 gram roomboter
3 teentjes knoflook
1 stuk verse gember
half bosje verse salie
5 takjes verse thijm
1 eetlepel honing
2 stuks sinaasappel
kerriepoeder
500 gram charlotte aardappelen
1 stuk flespompoen
2 stuks rode ui
half stuk bloemkool
kwart stuk knolselderij
250 gram champignons

Iconen10

Stap 1

Smelt een kwart van de boter en voeg hier wat kerrie, de honing en de geraspte knoflooflook, sinaasappel en gember aan toe. Voeg dit aan de rest van de boter en meng goed.

Iconen8

Stap 2

Smeer de kalkoen in met peper, zout en kerrie. Haal over de filets
de huid los en masseer ruim boter met de salieblaadjes tussen de huid en de filet. Smeer daarna de huid en de bouten in met de boter. Vouw een stuk aluminium folie op maat van de de borstfilets.

Iconen7

Stap 3

Plaats de kalkoen in een braadslede in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 60 minuten. Smelt de rest van de boter en smeer de kalkoen hiermee om de 10 minuten goed in met behulp van een kwastje.

Iconen11

Stap 4

Snijdt ondertussen de groenten in stukken van ongeveer 2 cm. Voeg wat zout, peper en olijfolie en de rest van de thijm hieraan toe en meng goed.

Iconen6

Stap 5

Wanneer de 60 minuten verstreken zijn leg dan de groenten langs de kalkoen, smeer de kalkoen nogmaals in en bedek de borstfilets met de aluminium folie.

Iconen1

Stap 6

Plaats weer 60 minuten in de oven en blijf om de 10 minuten de kalkoen insmeren met de boter en schep de groenten dan even om.

Iconen9

Stap 7

Laat de kalkoen minimaal 30 minuten even “rusten”.

Iconen12

Stap 8

Snijd de filets en de bouten van de kalkoen af, trancheer de filets, en haal het vlees van de bouten af.

Iconen13

Stap 9

Serveer het vlees op de gestoofde groenten.