lijntje met ster logo Peelkalkoen

Het beste van twee werelden

Ergens in 2019 treffen twee ondernemers uit de regio Venray elkaar. Twan Jenniskens (kalkoenenhouder uit Ysselsteyn) en Ronald Cornelissen (eigenaar van Bedanktdoos.nl en jarenlange ervaring op het gebied van verkoop en distributie), besluiten al snel de krachten te bundelen. Het idee: aanbieden van hoogwaardig kalkoenvlees als origineel relatiegeschenk. Gezond, betaalbaar én vernieuwend. Dat is Peelkalkoen in een notendop.

Kalkoen is een prachtig en puur product dat bij uitstek geschikt is om met Kerst te serveren. Het idee leeft dat de bereiding van een kalkoen een hele uitdaging is, maar niets is minder waar. Met het meegeleverde recept van Gordon Ramsey wordt de bereiding een fluitje van een cent. En veel belangrijker: je eet je vingers op bij het eindresultaat!

Klinkt goed, toch? Op deze website kunt u uw eigen heerlijke kalkoen bestellen voor de feestdagen.

Kalkoenen met een Beter Leven-Keurmerk

Wanneer u bestelt bij Peelkalkoen heeft u de garantie dat het stukje vlees op uw bord een prima leven heeft gehad. De kalkoenen van Twan Jenniskens hebben als één van de weinigen in Nederland namelijk het Beter Leven-Keurmerk. De Caringa Cartier-Kalkoenen van Twan zijn kalkoenen met een ster!

Dit langzaamgroeiend ras, een kruising tussen een Engelse en Franse Kalkoen, is uniek in Nederland. Daarbij hebben ze beduidend meer ruimte in de stal dan een reguliere kalkoen en vermaken ze zich in het overdekte buitengedeelte, met de speciale speeltjes in de stal of genieten ze van het extra daglicht wat ze krijgen.

Kalkoenen met een ster

Je krijgt van de dierenbescherming natuurlijk niet zomaar het Beter Leven-predicaat met een ster voor de kalkoenen. Er moet worden voldaan aan verschillende eisen.

Een kleine opsomming voor de beeldvorming:

  • De kalkoen heeft meer ruimte in de stal.
  • Het betreft een langzaamgroeiend ras.
  • De kalkoen krijgt voldoende daglicht.
  • Er is een overdekte uitloop aanwezig van minimaal 20% van de totale staloppervlakte. Bij boer Twan is dit zelfs 35%.
  • Er is voldoende afleidingsmateriaal aanwezig in de stallen.
  • Er zijn stro- of luzernebalen aanwezig in de stallen.

Dit vormen de belangrijkste pijlers voor de dierenbescherming wanneer ze het Beter Leven-Keurmerk toekennen. De kalkoenen van Peelkalkoen voldoen aan al deze voorwaarden.