lijntje met ster logo Peelkalkoen

De meestgestelde vragen op een rijtje

Wist u dat een kalkoen rennend een snelheid van wel 40 kilometer per uur kan halen? En een wilde kalkoen vliegt zelfs met 90 per uur door de lucht! Leuke feitjes om te delen op een verjaardag, maar wat minder relevant voor het product waar u interesse in hebt: De Peelkalkoen.

Onderstaand geven we antwoord op de meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. We staan u graag te woord. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@peelkalkoen.nl of even te bellen naar 0478-541591.

Hoe worden de dieren verzorgd?

De Peelkalkoenen worden grootgebracht door Twan Jenniskens. Deze boer verdiende met zijn kalkoenen het Beter Leven-keurmerk van de dierenbescherming en brengt zijn beestjes groot met liefde, aandacht en respect voor het dier.

De kalkoen die bij u geleverd wordt heeft genoten van een vrije uitloop en had in een stal vol strooisel meer ruimte dan een reguliere kalkoen. Daarbij kregen ze natuurlijke voeding met de beste ingrediënten. Heeft u een vraag over het houden van de kalkoenen? We beantwoorden deze graag! Een mailtje naar info@peelkalkoen.nl sturen is voldoende.

Hoe worden de kalkoenen geslacht?

Het slachten van de kalkoenen gebeurt op een zo diervriendelijk mogelijke wijze, waarbij de slachterij ernaar streeft om stress bij de dieren te voorkomen. Het gebeurt met respect voor het dier. Het klaarmaken van de Peelkalkoenen gebeurt enkele weken voor kerst zodat er met zorg en aandacht geslacht kan worden.

De kalkoen wordt na de slacht tijdelijk ingevroren zodat u met Kerst van het heerlijke vlees kunt genieten.